top of page

WIE

ComSMART, noem het slimme communicatie. Een bestaande situatie juist inschatten, duidelijkheid scheppen over wat je wilt bereiken en dan stapsgewijs de middelen inzetten om van elke ervaring van stakeholders een feest te maken: problemen oplossen, nuttige informatie geven, authentiek zijn door te zeggen wat je doet en doen wat je zegt, dat is slimme communicatie.
 
Aan theorie heb ik niet veel, ben eerder pragmatisch en kies voor de no-nonsense aanpak, met mijn rugzak van meer dan 25 jaar ervaring in vooral B2B en bedrijfscommunicatie.
  Lieve Clijmans
Detailfotografie, daar geef ik de voorkeur aan, want delen vertellen meer dan het geheel. Vandaar heel wat beelden met verhalen van ergens onderweg.

Een rugzak met ervaringen, met projecten in alle kleuren van de regenboog: van massacommunicatie naar één op één, van alle vormen van offline naar alle manieren van online.

Eerst een decennium marktcommunicatie voor bedrijven als Master Foods, Colgate, Jacobs Suchard en Unilever et een rist Belgische banken, gevolgd door een decennium B2B communicatie gekleurd door Exxon Mobil, Cargill en farma.

 

Om dan te landen op de baan van bedrijfscommunicatie: campagnes om medewerkers te motiveren, bedrijfs-reputaties versterken, boodschappen scherper stellen, waaronder duurzaamheid meer op de kaart te zetten.

 

Verslag uitbrengen over wat bedrijven zeggen en doen, tussentijdse of jaarverslaggeving, copy(re)writing en editing.

Dat zijn de nieuwe verhalen voor stakeholders van bedrijven: iedereen tegelijkertijd zender en ontvanger. Een duidelijke trend, zoals vandaag ook iedereen energie kan produceren en consumeren.  

 

bottom of page